Useful information

Dear clients, on this page you can find some of the FAQs and their answers. If you do not find the answer of your question, ask here.
You can pay the services and reservations as follow:

Cash in the Free Tour office
Bank transfer
With a Credit card

Документи, които ще получите при резервация:

След уточняване на желаната услуга и отправяне на конкретно запитване, проверка за наличие на свободни места и потвърждение за това от страна на доставчика, ще получите подробна информация относно срокове за плащане на капаро и цялата сума, както и срокове за анулация.

След пълно плащане на сумите по Вашата резервация, ще получите следния комплект документи:

Фактура за платената услуга
Ваучер за резервираната услуга или продукт - това е официалния документ за пътуване в страната и чужбина. В него са описани всички резервирани и заплатени от Вас услуги. Той се представя на рецепция на хотела при настаняване. Всичко, което не е упоменато като предварително заплатено, следва да се доплати от Вас на място.
Договор за организирано пътуване - В него са описани условията за записване, срокове за плащане, анулации и неустойки. Упоменава всички резервирани услуги, които той като потребител се задължава да заплати на туроператора, а туроператора от своя страна се задължава да предостави на клиента, както цената за предоставянето им. Той се сключва с подаването на резервацията и заплащането на заявените услуги.
Копие от полицата за туроператорска отговорност на Free Tour

Документи, които се изискват при настаняване/ пътуване

ваучер за услугата
лична карта/ задграничен паспорт - Моля преди пътуване да се убедите, че документа Ви за самоличност е в срок на валидност (с влучай че се изисква минимален срок, той трябва да е съобразен с датата на пътуването).
виза - Моля преди пътуване, запознайте се с визовите изисквания на посещаваната от Вас страна. Екипът на Free Tour не гарантира за получаването на виза. Това се определя единствено от съответната дипломатическа/ консулска служба.
Нотариално заверено пълномощно за лица под 18 години, пътуващи без единия или без двамата родители - оригинал и ксерокопие, че и двамата родители са съгласни детето да пътува зад граница. В случай на смърт на един или и двамата родители, се изисква представяне на копие от смъртния акт.

You can make a request, a reservation or receive additional information regarding the service you have chosen as follow:

On the telephone:
+359 2 980 24 00

on e-mail:
office@freetour.bg

In our office:
81 B Aleksandar Stamboliyski blvd, 1 fl, ap2
1303 Sofia